Home   Prezentare   Servicii   Parteneri   Portofoliu   Teleport   Cariere   Contact
07 February 2023 11:54:29 PM
Procedura parametri calitate internet
Procedura de rezolvare a reclamatiilor
Acoperirea
New Document
ADISAM TELECOM - SCURT ISTORIC

 

  In 1993 ADISAM a obtinut Licenta Comerciala pentru Sistemul Radio de Trunking operabil in Bucuresti si Licenta Nationala pentru Servicii Comerciale VSAT.

  ADISAM a instalat si asigurat intretinere si service, din 1995, pentru prima retea nationala VSAT din Romania, furnizata de HNS si operata de HOT Telecommunications pentru una din principalele banci din Romania.

  In 1997 ADISAM si NetSat Express au inceput sa furnizeze acces Internet direct la backbone-ul din S.U.A. pentru principalele ISP-uri din Romania. In cursul anului, mai mult de 40 de ISP cu peste 60 de site-uri distribuite in toata tara au devenit clientii ADISAM, crescand astfel conexiunea la backbone-urile S.U.A. la aproximativ 30 Mbps.

  In martie 1998 impreuna cu HOT Telecommunications am inceput sa implementam o retea VSAT pentru benzinariile Shell Romania, continand in prezent mai mult de 80 de site-uri in intreaga tara.

  In 1999, Globecomm Systems a proiectat si instalat pentru ADISAM Telecom un Teleport (ATcT) in Bucuresti, Piata Unirii. Teleport-ul a fost proiectat cu rezervare completa si va fi monotorizat in cadrul AOC (ADISAM Operations Center) de o echipa de asistenta tehnica locala, 24 ore din 24 ore, 7 zile pe saptamana, aflandu-se in contact permanent cu NOC-ul din S.U.A.

  Incepand cu februarie 2000, ADISAM ofera o gama intreaga de servicii pentru site-urile France Multicoms din Romania si opereaza 7 link-uri de tip SCPC, pe baza unui contract general.

  Incepand cu luna octombrie 2000, ADISAM realizeaza transmisia prin satelit a programului TV digital MCM Romania. Utilizand facilitatile Teleportului ATcT, ADISAM a continuat si dezvoltat serviciile de transmisie prin satelit a programelor digitale TV via AMOS 1 si pentru programul TV Tele 7abc. In prezent, ADISAM se afla in stadii avansate de negociere pentru retransmisia altor doua programe TV.

  In decembrie 2000, ADISAM a castigat licente si autorizare din partea Agentiei Nationale de Comunicatii si Informatica, in prezent Ministerul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei, pentru proiectarea, instalarea, mentinerea in functiune si operarea echipamentelor pentru servicii de comunicatii si retelelor de telecomunicatii in banda de 3.5 GHz wireless local loop, in 34 de orase din Romania. Licentele au fost emise pentru o perioada de 5 ani.

  In februarie 2001, ADISAM a implementat cu succes un proiect pilot pentru Ministerul Apararii Nationale pentru o retea VSAT cu topologie stea, inchisa si sigura, formata din 7 site-uri, destinata traficului de date si voce si care utilizeaza protocolul IP.

  In august 2001 in baza experientei acumulate in construirea de sisteme pentru difuzarea programelor TV in format digital, standard DVB Adisam Telecom a cistigat licitatia organizata de S.N. RADIOCOMUNICATII pentru modernizarea statiei de sol Cheia la competitie cu ofertanti de renume din domeniu.

  In Octombrie 2001, ADISAM a proiectat si instalat pentru Ministerul Apararii Nationale o retea inchisa VSAT cu topologie stea, securizata, formata din doua subretele totalizind un numar de 11 amplasamente.

  In anul 2001 s-au incheiat contracte de parteneriat si de furnizare servicii cu marii operatori de telecomunicatii din Europa si din SUA dintre care amintim: WorldCom, Primus Telecommunication, Startec, Tandberg Television, Cisco Systems, DeTeSat, KP Hellas, Multicoms MATRA.

  Compania ADISAM este autorizata de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei sa proiecteze, instaleze si sa opereze retele de telecomunicatii.

[Home] [Prezentare] [Services] [ Parteneri] [Portofoliu] [Operations Center] [Careers] [Contact]
Copyright 2002 Adisam Telecom. All rights are reserved. Site developed by Petar Software